Een heerlijke appeltaart bakken

Een heerlijke appeltaart bakken post thumbnail image

De Appeltaart is een veel gegeten klassieker, maar deze appeltaart steekt er met korst en schouders bovenuit! Een echte Hollandse appeltaart met verse appeltjes, een laagje spijs en heerlijke room.

Na het eten van deze luxe taart wil je niet meer anders!

Wat heb je nodig?

  • Springvorm
  • Basisdeeg 500 gram
  • 1 el Citroenrasp
  • Banketbakkersroom poeder
  • Amandelspijs
  • Bakspray
  • 800 gram Zure appels (zie ook: welke appel bakt het beste?)
  • 250 gram Roomboter
  • 2 Eieren
  • 200 gram Suiker
  • Vleugje kaneel
  • Rozijnen naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng 500 gram basisdeegmix met de boter en het ei. Goed door kneden, maar niet te lang. Leg het deeg ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 190 graden.
  2. Spray de springvorm met een dun laagje in.
  3. Verdeel 3/4e deel van het deeg over de springvorm. Bekleed ook de zijkanten van de bakvorm maar pas op dat je in de hoeken niet een te dikke laag deeg krijgt!
  4. Snijd dunne plakjes van de amandelspijs en verdeel deze over het deeg.
  5. Spatel 200 gram banketbakkersroom poeder met 500 ml water tot er geen klontjes meer zijn.
  6. Verdeel een dun laagje gele room over de laag amandelspijs.
  7. Schil de appels en snijd ze in partjes. Meng deze met de suiker, kaneel, citroenrasp. Goed door elkaar roeren.
  8. Meng nu de gewelde rozijnen bij de appel mix.
  9. Verdeel de appel mix over de gevulde bodem. Voorzichtig aandrukken.
  10. Rol het overige deeg uit en snijd rechte repen uit.
  11. Leg de repen deeg over de taart. Druk aan de zijkant de reepjes deeg tegen de korst.
  12. Strijk het zichtbare deeg af met een losgeklopt ei.
  13. Plaats de taart in het midden van de oven en laat ongeveer 50 minuten gaar bakken.
  14. Heerlijk, de taart is nu klaar! Eet hem warm of koud op met een dikke toef slagroom of gele room. Lekker voor een verjaardag, moederdag of een traktatie voor vaderdag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post