Recept voor jouw eigen aardbeientaart

Recept voor jouw eigen aardbeientaart post thumbnail image

Een echt authentiek Italiaans recept is een aardbeientaart. Maar hoe maak je dat eigenlijk? In deze blog vind je een heerlijk en heel eigen recept voor een onweerstaanbare taart met verse aardbeien. Houd je niet zo van aardbeien? Je kunt nagenoeg hetzelfde recept gebruiken voor een heerlijke kersentaart.

Ingrediënten en bereiding

  • Laat 175 gram boter afkoelen op kamertemperatuur.
  • Neem 250 gram bloem en 50 gram fijne kristalsuiker.
  • Scheid 1 ei en bewaar alleen de eidooier
  • Neem 350 ml volle melk en 200 ml slagroom voor de roomvulling.
  • Voor de vulling is ook 80 gram maïzena en 100 gram kristalsuiker nodig.
  • Tevens heb je voor de vulling 6 eidooiers nodig.
  • Vergeet natuurlijk geen verse aardbeien en aardbeienjam te halen.

Instructies en bereiding

  1. Voordat je begint met het aardbeientaart recept verwarm je de oven voor. Dit doe je op 180 graden.
  2. Je begint vervolgens met het maken van deeg door boter en suiker met elkaar te mengen tot een glad beslag.
  3. Je kunt dit het best kloppen om het deeg luchtig te maken. Voeg hier de 1 eidooier aan toe en meng deze er doorheen.
  4. Meng de 250 gram bloem erdoorheen om het deeg sterk te maken.
  5. Zorg ervoor dat je deeg niet plakkerig wordt.
  6. Bekleed vervolgens je springvorm met deeg. Als je deeg overhoudt dan kan je dit invriezen.
  7. Laat de springvorm met het deeg 30 minuten in de koelkast afkoelen.
  8. Na het afkoelen kan de springvorm in de oven en bak je de taart in 30 min goudbruin.
  9. Vergeet de taart niet opnieuw te laten afkoelen zodra deze uit de oven komt.

Banketbakkersroom maken

Ondertussen kun je de banketbakkersroom gaan maken. Dit doe je door melk en slagroom in een steelpannetje te doen en te koken op laag vuur. Doe ondertussen in een kom de Maïzena, suiker en 6 eidooiers. Roer dit mengsel tot een glad beslag en giet de hete melk en slagroom bij dit mengsel. Doe dit terwijl je constant blijft roeren zodat er geen klonten ontstaan. Doe het mengsel weer terug in de steelpan en laat dit dik worden. Je banketbakkersroom is klaar! Als je taart is afgekoeld dan verdeel je de banketbakkersroom over de taart. Snij verse aardbeien doormidden en leg deze op de banketbakkersroom. Je kunt de taart afmaken door er jam overheen te smeren en de taart is klaar om te serveren. Eventueel kan je nog figuurtjes of fondant gebruiken om bijvoorbeeld een bijzondere Mega Mindy taart of een andere speciale taart te bakken.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post